De Stijl van de Stad is een groepsportret van 25 mensen van een formaat van 9 x 45 meter. De foto wordt opgeknipt in vijf afbeeldingen van 9 x 9 meter. Deze beelden hangen op het perron van station Leiden. (Op de muren van het Achmea gebouw naast het sattion).
Dit project is een initiatief van Stichting ArchiScienza met het Lucas van Leyden Fonds. Het kunstwerk is van tijdelijke aard en wordt na enige tijd omgeruild met een nieuw kunstwerk. Het project heeft als doel de toeschouwers te inspireren en kennis te laten maken met de stad.
Mijn inspiratiebron is een dubbelportret van Theo en Nelly van Doesburg. Theo en Nelly streefden (als oprichters van De Stijl) naar een hervorming van de kunst, die gelijke tred hield met de wetenschappelijke, technische en sociale veranderingen in de wereld. 
De stijl van de stad wordt een groepsportret van zo’n 25-35 mensen die (nationaal) opvallen binnen hun vakgebied en op een of andere manier betrokken zijn bij de stad Leiden. 
De groep bestaat uit wetenschappers, kunstenaars, cabaretiers, sporters en politici. Dit zijn de mensen die vaccins maken, waarmee ziekten verdwijnen. Of die ons weten te raken met nooit eerder gemaakte muziek, soms met miljoenen tegelijk, met geestige observaties en gewoon, met het meest kwetsbare van zichzelf. Deze mensen lopen voorop in de tijd en veranderen de huidige wereld. In de kunst, wetenschap, techniek en op sociaal vlak zoals Theo en Nelly van Doesburg dit voor ogen hadden. 
Leiden is de stad van kunst en kennis en is in 2022 European City of Science. De Stijl van de Stad toont aan dat kunst en kennis, in welke vorm dan ook, mensenwerk is. Daarom breng ik de meest inspirerende mensen van dit moment bij elkaar. Zij zijn niet alleen een inspiratiebron voor Theo en Nelly, maar ook mij, voor anderen en voor nieuwe talenten. Voor iedereen. 
Back to Top