Nieuws
19-11-21
Vandaag de voorpagina gehaald met ‘De Stijl van de Stad’. Bedankt Theo voor het mooie artikel. Tof! @leidschdagblad @lucasvanleydenfonds @blomsmagroep@leiden
16-11-21  
De montage van ‘De  Stijl van de Stad’ is begonnen op Leiden CS. Dit is deel 1 van 5 de vijf panelen van 9X9 meter. De treinen denderen vlak langs de plakkers Erwin en Rick van Blomsma.
7-9-2021 
Genua. Voor Stijl van de Stad reisde ik naar Genua om een foto te maken van Ila Pfeijffer. Ik liet me verdwalen in het labyrint op zoek naar het begin en het einde, maar ik vond het niet. Ik wilde liever verdwaald blijven. Wat een stad.
 
15-7-21  
Bij Blomsma voor de 1e proef. Ja het is ook knetterscherp op dit formaat. Nu de juiste kleuren nog.
5-07 2021  
Making-of van De Stijl van de stad, een mega groepsportret voor Leiden CS. Een plaatje achter de schermen. Vincent Icke op bezoek in mijn studio. Hij is een van de eersten van de 25 iconen die ik ga fotograferen
28-10-20
Voor Stichting OOM maakte ik een verhaal over Project ‘Inspiration’ van de TU-Delft. Het doel van het project is om een goedkope en gemakkelijk te bedienen mechanische beademingsmachine te ontwikkelen die snel kan worden gebouwd, waar ook ter wereld. De East Radcliffe Ventilator werd gebruikt als inspiratiebron. Dit is een volledig mechanisch beademingsmachine (1950-1975). Ontwikkeld in Engeland en gebruikt in ziekenhuizen in heel Europa. Een van de laatste exemplaren is opgenomen in de collectie van Museum Boerhaave in Leiden – de schatkamer van wetenschap en geneeskunde.

13-10-20  
Ontwerp voor affiche voor de nieuwe voorstelling van New European Ensemble met schrijver P.F. Thomése. Binnenkort te zien in de stad.
28-8 2020  
Voor BTF, Biotech Training Facility maakte ik een serie voor hun visuele identiteit. De beelden waren enigszins surrealistisch, maar nu niet meer. Hoe vertrouwd zijn dit soort afbeeldingen van mensen met mondmaskers en uitrustingen nu geworden in de hedendaagse media. BTF is een productiefaciliteit waar farmaceutische training in een realistische omgeving gegeven wordt. BTF is volledig uitgerust met cleanrooms, laboratoria en een technische ruimte met gemakkelijk toegankelijke voorzieningen.
June 21 2019  
Een foto van mij is opgenomen in de vaste collectie van Museum de Laskenhal en hangt vanaf nu in de Bakker Korff-zaal. 
September 14, 2018 
Pharming opent vandaag de beurs. De banner gemaakt door SRO was erbij:) 
Augustus 8, 2018  
Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat 200 jaar. Naast de jubileum-tentoonstelling en de 200 events gaat het museumwerk gewoon door. Ontwerper en fotograaf Rob Overmeer legt in een documentaire vast hoe de onderzoekers van vandaag in het verleden kijken

Juli 30, 2018  
Rob Overmeer fotografeert momenteel een nieuwe serie voor het VNO-NCW. De serie gaat over uit de hand gelopen hobby’s van ondernemers. Op de foto Rutger Mollee, hij zwemt regelmatig een zee over.
April 13, 2018  
Volg een Masterclass van Rob Overmeer, één van de officiële Stadsfotografen van Leiden. Je gaat een middag op pad met de Stadsfotograaf en leert de ins en outs van het fotograferen ‘on the go’. Inschrijven op photofestivalleiden.com
April 21, 2017  
Studio Rob Overmeer ontwerpt de tentoonstelling Kroonjuwelen uit Azië in de Hoge kas van Hortus botanicus Leiden  Oude tekeningen, briefwisselingen en de nieuwe foto’s worden getoond tussen de bladeren van de botanische tuin. Te zien van 15 april tot 16 oktober 2017.De  tentoonstelling laat u kennismaken met de fantastische planten uit Indonesië. In 2017 is het 200 jaar geleden dat de botanische tuin in Bogor (Java) werd gesticht. De toenmalige ‘s Lands Plantentuin te Buitenzorg werd opgericht door C.G.C. Reinwardt op 18 mei 1817. Zes jaar later, in 1923 werd reinwardt directeur van de Hortus botanicus Leiden.
Maart 21, 2017 
Komend voorjaar en zomer gaat SRO aan de slag in de wijk Nieuw Groenhoven. Opdracht: ontwerp een nieuwe straataanduiding en bewegwijzering. De Pitch werd uitgeschreven door woningcoöperatie Ons Doel. Nieuw Groenhoven is een Leidse wijk die door de jaren heen is ontwikkeld. Dat geldt ook voor de staataanduiding, huisnummering en plaatsing van de brievenbussen. Inmiddels is de huidige situatie niet langer toereikend. Veel huizen en brievenbussen zijn onvindbaar en dat geeft problemen. 
Maart 21, 2017  
Rob Overmeer portretteerde negen wetenschappers voor het boek Aspects of Globalisation. Uitgegeven door Luris, the knowledge exchange office in Leiden
December 6, 2016  
Na Leiden gaat Studio Rob Overmeer in 2017 nu ook het dak op in Leidschendam en Voorburg voor de bewustwording van Groene Daken. Een onderdeel van de duurzaamheidscampagne van de gemeente Leidschendam en Voorburg. 
September 7, 2016  
Vanaf vandaag exposeer ik met "Wij van de fabriek" in Museum De Lakenhal. Het is een portretserie van vijf voormalige fabrieksarbeiders. Een samenwerking met PS|theater. Zij interviewden de fabrieksarbeiders en schreven de teksten. De foto-expositie is te zien tot 3 oktober in Museum De Lakenhal.
Maart 15, 2016  
Maandag 14 maart presenteren de Museumvereniging en Frame het vernieuwde vaktijdschrift Museumvisie in EYE Filmmuseum. Studio Rob Overmeer werd aangetrokken om de nieuwe covers te maken. De overhandiging van het eerste exemplaar aan Kim Tuin, directeur NDSM-werf, is maandag 14 maart 17.00 – 17.15 uur in EYE Filmmuseum. Tommy Wieringa draagt aansluitend zijn column uit het vernieuwde magazine voor. Na 15 jaar vernieuwt Museumvisie met een nieuwe uitgever, Frame Publishers en Femke de Wild als nieuwe hoofdredacteur. Museumvisie is het vakblad voor iedereen die in of met musea (samen)werkt en voor alle geïnteresseerde museumbezoekers. Bedoeld om lezers en auteurs te inspireren met en tot ideeën over de toekomst van Nederlandse musea. De vernieuwde Museumvisie is er voor en door mensen uit de museumwereld, met in elke uitgave een hoofdthema en terugkerende rubrieken als Beste koop, Omweg waard en Dossier. Centraal in de eerste, vernieuwde uitgave staat digitalisering. Museumvisie verschijn...
Back to Top