Museum de Lakenhal – Vaste collectie
June 21, 2019
Museum de Lakenhal is weer open voor publiek. Dit weekend is het openingsfestival. Een foto van mij is opgenomen in de vaste collectie en hangt vanaf nu in de Bakker Korff-zaal. Trots!
Euronext
September 14, 2018
Pharming opent vandaag de beurs. De banner gemaakt door SRO was erbij:) 
RMO 200 jaar
Augustus 8, 2018
Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat 200 jaar. Naast de jubileum-tentoonstelling en de 200 events gaat het museumwerk gewoon door. Ontwerper en fotograaf Rob Overmeer legt in een documentaire vast hoe de onderzoekers van vandaag in het verleden kijken
VNO-NCW
Juli 30, 2018
Rob Overmeer fotografeert momenteel een nieuwe serie voor het VNO-NCW. De serie gaat over uit de hand gelopen hobby’s van ondernemers. Op de foto Rutger Mollee, hij zwemt regelmatig een zee over.
Museum de Lakenhal
April 29, 2018
Museum de Lakenhal koopt een foto uit de serie Stadswachters. Deze is straks te zien in de vaste opstelling van het Museum vanaf de heropening in juli 2019.
Masterclass
April 13, 2018
Volg een Masterclass van Rob Overmeer, één van de officiële Stadsfotografen van Leiden. Je gaat een middag op pad met de Stadsfotograaf en leert de ins en outs van het fotograferen ‘on the go’. Inschrijven op photofestivalleiden.com
Subtropische tentoonstelling
April 21, 2017
Studio Rob Overmeer ontwerpt de tentoonstelling Kroonjuwelen uit Azië in de Hoge kas van Hortus botanicus Leiden  Oude tekeningen, briefwisselingen en de nieuwe foto’s worden getoond tussen de bladeren van de botanische tuin. Te zien van 15 april tot 16 oktober 2017.De  tentoonstelling laat u kennismaken met de fantastische planten uit Indonesië. In 2017 is het 200 jaar geleden dat de botanische tuin in Bogor (Java) werd gesticht. De toenmalige ‘s Lands Plantentuin te Buitenzorg werd opgericht door C.G.C. Reinwardt op 18 mei 1817. Zes jaar later, in 1923 werd reinwardt directeur van de Hortus botanicus Leiden.
Studio Rob Overmeer wint pitch
Maart 21, 2017
Komend voorjaar en zomer gaat SRO aan de slag in de wijk Nieuw Groenhoven. Opdracht: ontwerp een nieuwe straataanduiding en bewegwijzering. De Pitch werd uitgeschreven door woningcoöperatie Ons Doel.
Nieuw Groenhoven is een Leidse wijk die door de jaren heen is ontwikkeld. Dat geldt ook voor de staataanduiding, huisnummering en plaatsing van de brievenbussen. Inmiddels is de huidige situatie niet langer toereikend. Veel huizen en brievenbussen zijn onvindbaar en dat geeft problemen. 
9 wetenschappers in beeld
Maart 21, 2017
Rob Overmeer portretteerde negen wetenschappers voor het boek Aspects of Globalisation. Uitgegeven door Luris, the knowledge exchange office in Leiden
Het dak op in Voorburg
December 6, 2016
Na Leiden gaat Studio Rob Overmeer in 2017 nu ook het dak op in Leidschendam en Voorburg voor de bewustwording van Groene Daken. Een onderdeel van de duurzaamheidscampagne van de gemeente Leidschendam en Voorburg
Tentoonstelling Museum de Lakenhal
September 7, 2016
Vanaf vandaag exposeer ik met "Wij van de fabriek" in Museum De Lakenhal. Het is een portretserie van vijf voormalige fabrieksarbeiders. 
Een samenwerking met PS|theater. Zij interviewden de fabrieksarbeiders en schreven de teksten. De foto-expositie is te zien tot 3 oktober in Museum De Lakenhal.
Museumvisie nieuwe uitgever én fotograaf
Maart 15, 2016
Maandag 14 maart presenteren de Museumvereniging en Frame het vernieuwde vaktijdschrift Museumvisie in EYE Filmmuseum. Studio Rob Overmeer werd aangetrokken om de nieuwe covers te maken.
De overhandiging van het eerste exemplaar aan Kim Tuin, directeur NDSM-werf, is maandag 14 maart 17.00 – 17.15 uur in EYE Filmmuseum. Tommy Wieringa draagt aansluitend zijn column uit het vernieuwde magazine voor. 

Na 15 jaar vernieuwt Museumvisie met een nieuwe uitgever, Frame Publishers en Femke de Wild als nieuwe hoofdredacteur. Museumvisie is het vakblad voor iedereen die in of met musea (samen)werkt en voor alle geïnteresseerde museumbezoekers. Bedoeld om lezers en auteurs te inspireren met en tot ideeën over de toekomst van Nederlandse musea. De vernieuwde Museumvisie is er voor en door mensen uit de museumwereld, met in elke uitgave een hoofdthema en terugkerende rubrieken als Beste koop, Omweg waard en Dossier. Centraal in de eerste, vernieuwde uitgave staat digitalisering. Museumvisie verschijn...
Back to Top