Studio 
Rob 
Overmeer
Leiden, Rapenburg

email: info@robovermeer.nl
telefoon: +31 6 22 65 85 31

Rob Overmeer (1971) studeerde ontwerp en decoratietechnieken aan Nimeto-Utrecht en fotografisch ontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na het afronden van zijn opleiding richtte hij zijn Studio Rob Overmeer op, met klanten als Avantgarde, SQ, Rabobank en het Teylers Museum.

Vanaf 2009  was Overmeer drie jaar lang fotograaf voor de coverstory’s van Fd-Persoonlijk, het weekendmagazine van het Financieele Dagblad. En in het seizoen 2013/14 werd Overmeer benoemd tot Stadsfotograaf van Leiden. Gedurende deze periode creëerde hij een wekelijkse fotocolumn voor het Leids Dagblad. De volledige serie is gepubliceerd als het boek "Stadswachters" door uitgeverij Lecturis en is opgenomen in het archief van Erfgoed Leiden en Omstreken.

Sinds 2013 is Studio Rob Overmeer als ontwerpbureau betrokken bij ontwerp- en communicatieprojecten voor organisaties als het Rijksmuseum van Oudheden, Gemeente Leiden, Universiteit Leiden, Hortus botanicus Leiden, Openbaar ministerie, Pharming Group, TU-Delft en New European Ensemble. 

Zijn werk is aangekocht door particulieren en instellingen zoals Museum de Lakenhal, Gemeente Amsterdam, kunstcollectie LUMC, Erfgoed Leiden en de Stichting Pieterskerk.