De muur
van liefde
Een tijdelijk glaskunstwerk in de publieke ruimte van het Stadskantoor van Vlaardingen, over diversiteit en identiteit.
GEMEENTE VLAARDINGEN, KADE40,  REGENBOOGSTAD VLAARDINGEN
Vlaardingse
muur van 
de liefde 

Op 14 februari heeft wethouder Lianne van Kalken het Vlaardingen Regenboog Akkoord ondertekend. In het kader van het vergroten van de zichtbaarheid van dit document binnen de samenleving, werd ik gevraagd om een Vlaardingse Muur van Liefde te ontwerpen in de publieke ruimte van het Stadskantoor in Vlaardingen. Deze transparante muur is aangebracht op het glas van het stadskantoor en heeft een lengte van ongeveer 15 meter en een hoogte van 3 meter. Het project is een ode aan alle verschillen, aan het zijn van jezelf en aan respect hebben voor elkaar.

Het project
De leerlingen van Talentklas Vlaardingen werden betrokken bij het thema identiteit: wat betekent dat eigenlijk? Om gelukkig te zijn, is het belangrijk om jezelf goed te kennen en te waarderen. We zijn allemaal uniek, en dat maakt de Muur van Liefde zo bijzonder. Maar anders zijn dan anderen kan ook kwetsbaarheid met zich meebrengen: als je bijvoorbeeld andere interesses hebt, als je minder snel of juist sneller leert dan anderen, als je je anders voelt of er anders uitziet. Het project kwam tot stand door een samenwerking tussen Regenboogstad Vlaardingen, Gemeente Vlaardingen en Kade40. Wethouder Lianne van Kalken heeft het Vlaardingen Regenboog Akkoord ondertekend, waarin de gemeente zich committeert aan een vierjarig programma ter bevordering van de acceptatie van alle inwoners van Vlaardingen, ongeacht hun achtergrond. Deze gebeurtenis markeerde niet alleen een viering van liefde, maar tevens een erkenning van diversiteit.
de
fotografie
In de setting van een fotostudio nodigde ik kinderen uit om te poseren zoals ze zichzelf zien, zonder maskers of opsmuk. Zo onthulde elke foto een uniek portret van een innerlijke wereld. Met deze serie portretten ving ik niet alleen hoe de kinderen eruitzagen, maar ook wie ze waren op dat moment in de tijd. De serie werd een levendige weerspiegeling van de diversiteit en individualiteit en werd de basis voor dit kunstwerk
Concept, ontwerp, fotografie
Studio Rob Overmeer

Organisatie/project
KADE40, Talentklas Vlaardingen

Montage
Jasper Anker Decoraties

Back to Top