Studio Rob Overmeer
Nieuwe Energie | Unit-2
3e Binnenvestgracht 23 J
2312 NR Leiden
The Netherlands

+31 (0)6 22 65 85 31
www.robovermeer.nl
Studio Rob Overmeer is een grafisch ontwerpbureau met een grote affiniteit voor fotografie en is graag sparringpartner voor het ontwikkelen van een identiteit of het vertellen van een verhaal. 
Voor tentoonstellingen, boeken, huisstijlen, identiteiten, communicatie, campagnes en meer...
Missie:
"Verhalen vertellen met fotografie, grafisch ontwerp en inhoudelijke teksten - daar ligt mijn passie. Een goed beeld laat je zonder nadenken een boodschap ervaren, het trekt de aandacht en stuurt de toeschouwer in kijken. Het gaat uiteindelijk om de ideale toon waarmee een boodschap binnenkomt. Ik houd van aantrekkelijk design, fotografie en boeiende verhalen die verteld moeten worden."
Studio Rob Overmeer heeft 20 jaar ervaring in het  maken van beelden en is specialist in het ontwikkelen en produceren van grafische producties, zoals: identiteiten, tentoonstellingen, publicaties en campagnes. Meestal voor projecten die verwant zijn aan cultuur, natuur of wetenschap. 
"Ik gebruik de schoonheid en overtuigingskracht van fotografie in combinatie met  heldere grafische vormgeving. Het verschaft veel non-verbale informatie, het is aantrekkelijk, geloofwaardig en kan in één oogopslag een emotie oproepen. Vervolgens lees je de verhalen. Zo maak ik verhalen zichtbaar en bereik ik de mensen graag: eerst in het hart en dan in het hoofd." 
"Hoe complexer of ingewikkelder de vraag is, hoe mooier ik het vind om er een aansprekend design van te maken."

Team:
Studio Rob Overmeer werkt in teamverband met professionals in de communicatie. "We werken vanuit Unit-2, dit is een studio met 40 creatieve professionals die gezamenlijk projecten uitvoeren. Unit-2 is door WRR (wetenschappelijke raad voor regeringsbeleid) uitgeroepen tot de arbeidsorganisatie van de toekomst." www.unit-2.nl

CV in een notendop:
Rob Overmeer (1971) studeerde vormgeving en decoratietechnieken aan het Nimeto-Utrecht en fotografische vormgeving aan de HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn opleiding (1998) starte hij als freelance fotograaf voor publieksmagazines als Avantgarde en SQ en opdrachtgevers als Rabobank en Teylers Museum.
Van 2009 t/m 2012 was Overmeer de 'hoffotograaf' van het weekendmagazine Fd Persoonlijk 
(Financieele Dagblad). In 2010 won Het Fd de Award of Excellence met een cover van Rob Overmeer.
In seizoen 2013/14 is Overmeer benoemd als Stadsfotograaf van Leiden. Eén jaar lang publiceerde hij wekelijks een foto en column op de middenpagina van het Leidsch Dagblad. De complete serie is als boek Stadswachters uitgegeven door uitgeverij Lecturis en is opgenomen in het archief van Erfgoed Leiden en omstreken.
Sinds 2014 werkt Rob Overmeer onder de naam ‘Studio Rob Overmeer’. Studio Rob Overmeer ontwikkelt vormgevings- en communicatieprojecten die nauw verbonden zijn met beeld. “Aandacht trekken” en “zichtbaar maken” zijn belangrijke elementen in het werk. Studio Rob Overmeer werkt voor organisaties als: Rijksmuseum van Oudheden, Hortus botanicus Leiden, Openbaar ministerie, Pharming Group, TU-Delft, New European Ensemble e.d.
Werk is aangekocht door particulieren en instellingen zoals: Gemeente Amsterdam, Museum de Lakenhal, Galerie LUMC,  Erfgoed Leiden, Stichting Pieterskerk e.d.
Studio Rob Overmeer werkt vanuit Unit-2 in het verzamelgebouw Nieuwe Energie te Leiden.
Back to Top