Studio Rob Overmeer​​​​​​​
Een full-services ontwerpbureau met een grote affiniteit voor fotografie en verhalen
Informeren, raken en tot actie aan te zetten. Dit doe ik met grafisch ontwerp, art direction en fotografie. Een fijne combinatie om een onderwerp te kunnen vangen, mooie concepten te creëren en uit te werken tot een fraai eindproduct.
Dit jaar bestaat mijn studio 20 jaar en ik doe mijn werk met veel inzet en plezier. Bij ieder project zoek ik naar een  invalshoek met een verassende en heldere toon. Het blijft boeiend om nieuwe mensen te ontmoeten en persoonlijke en inhoudelijke verhalen te horen. En die verhalen maak ik graag zichtbaar.
Beknopt CV – Rob Overmeer (1971) studeerde vormgeving en decoratietechnieken aan het Nimeto-Utrecht en fotografische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn opleiding startte hij zijn studio voor opdrachtgevers als Avantgarde, SQ, Rabobank en Teylers Museum. 
Vanaf 2009 was Overmeer drie jaar de vaste coverfotograaf voor Fd-Persoonlijk, het weekendmagazine van het Financieele Dagblad. In seizoen 2013/14 is Overmeer benoemd als Stadsfotograaf van Leiden. Hiervoor maakte hij wekelijks een fotocolumn voor in het Leids Dagblad. De complete serie is als boek Stadswachters uitgegeven door uitgeverij Lecturis en is opgenomen in het archief van Erfgoed Leiden en Omstreken. 
Studio Rob Overmeer ontwikkelt sinds 2013 ontwerp- en communicatieprojecten voor organisaties als: Rijksmuseum van Oudheden, Gemeente Leiden, Universiteit Leiden, Hortus botanicus Leiden, Openbaar ministerie, Pharming Group, TU-Delft, New European Ensemble. 
Werk is aangekocht door particulieren en instellingen zoals: Museum de Lakenhal, Gemeente Amsterdam, kunstcollectie LUMC, Erfgoed Leiden, Stichting Pieterskerk. 
Back to Top