Studio Rob Overmeer
Nieuwe Energie
3e Binnenvestgracht 23 J
2312 NR Leiden
The Netherlands

+31 (0)6 22 65 85 31
www.robovermeer.nl
Mijn studio is een full-services ontwerpbureau met een grote affiniteit voor fotografie en verhalen. 
Voor artwork en communicatieprojecten, zoals: tentoonstellingen, boeken, huisstijlen, annual reports, campagnes en meer... 

Met mijn projecten wil ik mensen informeren, raken of tot actie aan te zetten. En dan bereik ik de mensen graag in het hoofd en in het hart. Dit doe ik met grafisch ontwerp, strategie en fotografie. Een prachtige combinatie om een onderwerp te vangen en mooie concepten te bedenken en uit te werken.
Dit jaar bestaat mijn studio 20 jaar en ik heb nog steeds veel plezier in mijn vak. Bij ieder project vind ik het boeiend om een verassende invalshoek uit te vinden met een heldere toon. En het blijft leuk om nieuwe mensen te leren kennen met ieder een persoonlijk of interessant verhaal. En die verhalen maak ik graag zichtbaar.

Beknopt CV
Rob Overmeer (1971) studeerde vormgeving en decoratietechnieken aan het Nimeto-Utrecht en fotografische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn opleiding startte hij zijn studio voor opdrachtgevers als Avantgarde, SQ, Rabobank en Teylers Museum. 
Vanaf 2009 was Overmeer drie jaar de vaste coverfotograaf voor Fd-Persoonlijk, het weekendmagazine van het Financieele Dagblad. In seizoen 2013/14 is Overmeer benoemd als Stadsfotograaf van Leiden. Hiervoor maakte hij wekelijks een fotocolumn voor in het Leids Dagblad. De complete serie is als boek Stadswachters uitgegeven door uitgeverij Lecturis en is opgenomen in het archief van Erfgoed Leiden en Omstreken. 
Studio Rob Overmeer ontwikkelt sinds 2013 ontwerp- en communicatieprojecten voor organisaties als: Rijksmuseum van Oudheden, Gemeente Leiden, Universiteit Leiden, Hortus botanicus Leiden, Openbaar ministerie, Pharming Group, TU-Delft, New European Ensemble. 
Werk is aangekocht door particulieren en instellingen zoals: Museum de Lakenhal, Gemeente Amsterdam, ​​​​​​​kunstcollectie LUMC, Erfgoed Leiden, Stichting Pieterskerk. 
Back to Top