Wij van de 
fabriek
Het samenspel van fotografie, museumtentoonstelling en theater maakt Wij van de fabriek niet alleen een visuele vertoning, maar ook een meeslepende en educatieve ervaring.
TENTOONSTELLING IN MUSEUM DE LAKENHAL
Een verzameling 
foto's en teksten 
die het verhaal 
vertelt van 
de voormalige 
fabrieksarbeiders 
van Leiden 
Deze arbeiders hebben met hun handen een onschatbare bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van de stad. Hun verhalen onthullen een stad die in de loop van de tijd een onherkenbare transformatie heeft ondergaan, waardoor deze tentoonstelling een eerbetoon is aan hun toewijding en bijdrage aan de gemeenschap. 

Samenwerking
De realisatie van deze tentoonstelling is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Studio Rob Overmeer, Museum de Lakenhal en PS-Theater. R Overmeer heeft de essentie van het arbeidersbestaan vastgelegd en dompelt de museumbezoekers onder in de ervaringen van deze gemeenschap.Museum de Lakenhal een uniek kader waarin deze verhalen tot leven komen. De tentoonstelling biedt niet alleen een nostalgische blik op het verleden, maar nodigt ook uit tot reflectie op de veranderingen die hebben plaatsgevonden en de veerkracht van degenen die de stad mede vorm hebben gegeven. Tijdens de tentoonstelling presenteerde PS-Theater een bijzondere voorstelling, waarbij elementen uit het verleden tot leven kwamen. Hun theatrale presentatie voegde een diepere dimensie toe aan de ervaring, waardoor het publiek op unieke wijze werd ondergedompeld in het rijke historische erfgoed van de fabrieksarbeiders.
Fotografie
Rob Overmeer

Tentoonstellingsontwerp
Museum de Lakenhal
Back to Top