Kade40
kookt
Een kookboek met een  fotoserie over cultureel Vlaardingen, privé keukens en favoriete gerechten. De stofomslag is van bakpapier. Dit boek kan heet worden gelezen.
CULTUREEL CENTRUM KADE40, VLAARDINGEN
Over het project
Cultureel Centrum Kade40 bestaat 10 jaar en vierde dit jubileum met een kookboek, tentoonstelling en foodfestival. Voor dit feestelijke project verzorgde ik het concept, grafisch ontwerp en fotografie van het boek en tentoonstelling. Het kookboek bestaat uit 200 pagina's met 40 favoriete gerechten van vrienden van het cultureel centrum. De deelnemers variëren van museumdirecteur tot bloemist, die elk hun favoriete gerecht delen. Ze koken in hun eigen keuken en vertellen over de oorsprong van hun creaties binnen de context van Vlaardingen. De stofomslag van het kookboek is van bakpapier. Het knisperende geluid van dit dunne papier geeft de ervaring van het maken van een ovengerecht. Je pakt dit boek op alsof het heet is. Dit project kwam tot stand ter ere van het tiende jubileum van Kade40.
Inleiding door 
Barry en Sylvia, 
directeuren 
van kade40
"Cultureel Centrum Kade40 bestaat 10 jaar en vierde dit jubileum met een kookboek, tentoonstelling en foodfestival. Voor dit feestelijke project verzorgde ik het concept, grafisch ontwerp en fotografie van het boek en tentoonstelling. Het kookboek bestaat uit 200 pagina's met 40 favoriete gerechten van vrienden van het cultureel centrum. De deelnemers variëren van museumdirecteur tot bloemist, die elk hun favoriete gerecht delen. Ze koken in hun eigen keuken en vertellen over de oorsprong van hun creaties binnen de context van Vlaardingen. De stofomslag van het kookboek is van bakpapier. Het knisperende geluid van dit dunne papier geeft de ervaring van het maken van een ovengerecht. Je pakt dit boek op alsof het heet is. Dit project kwam tot stand ter ere van het tiende jubileum van Kade40. Het was erg leuk om met deze culturele organisatie te werken. Directeur Barry en Sylvia gaven me alle ruimte om dit boek en tentoonstelling te ontwerpen en produceren. En het was tof om iedereen te ontmoeten in hun eigen keuken."
​​​​​​​
"Voor snel even eten of met liefde de hele dag in de keuken"
"Voor een lunch, voor bij het hoofdgerecht, voor cravings rond middernacht. Likkebaardend bij Vlaardingse Broeders met spek, dumplings en vegan sheperd's pie."
Concept, ontwerp en fotografie
Studio Rob Overmeer

Inleiding 
Sylvia Hagers & Barry Marré

Teksten 
Manou van der Zande en Evelyn Strube.

Drukwerk 
Puntgaafdrukwerk 

Montage tentoonstelling 
Jasper Anker Decoraties
Back to Top